algemeen

Social Media plannen

Het persoonlijke karakter én het ontbreken van beperkingen hebben ervoor gezorgd dat “Social Media” uitgegroeid zijn tot volwaardige communicatiemedia om op een goedkope en snelle manier te communiceren met het publiek.

Regelmatige communicatie met je fans en volgers is van levensbelang om een goede (online) reputatie op te bouwen. Deze ontwikkeling brengt helaas ook enkele problemen met zich mee: wie neemt deze communicatie op zich, wat als die persoon ziek is, wat als er andere deadlines zijn … .

Daarnaast kunnen bedrijven tegenwoordig (dankzij het internet en social media) eenvoudig een wereldwijd publiek kunnen aanspreken. Om in zo’n scenario het juiste moment (tijdzone) te vinden om berichten de wereld in te sturen is geen sinecure.

Social Media plannen

Maar je hoeft niet langer te panikeren: je kan tegenwoordig eenvoudig berichten inplannen. Hieronder vind je enkele mogelijkheden om je digitale berichtgeving beter te structueren zodat je steeds voldoende tijd over hebt voor andere zaken.

Let wel op: planning kan een nuttige functie zijn, maar het mag niet je enige communicatie zijn. Real-time berichtgeving moet steeds een belangrijke rol blijven spelen.

Het is dus kwestie van een (gezond) evenwicht te vinden.

Er zijn een aantal tools die je graag helpen met het plannen. Welke toepassing het beste werkt hangt af van jouw behoeften en welke kanalen je gebruikt

Facebook

[bra_border_divider top=’0′ bottom=’10’]

Facebook berichten inplannen

 

Iedereen die regelmatig Facebook-pagina’s gebruikt weet (hopelijk) dat Facebook een eigen planner heeft.

Elke keer als je een bericht aan het schrijven bent (zorg ervoor dat je het bericht schrijft vanuit je bedrijfspagina en niet je via je persoonlijke account), zal je aan de onderkant een “klok icoon” opmerken.

Als je erop klikt kan je eenvoudig de publicatiedatum van je bericht bepalen.

Tweetdeck

[bra_border_divider top=’0′ bottom=’10’]

Twitter berichten inplannen

 

Een van de vaste waarden als het gaat om het beheren van verschillende streams en twitter-accounts.

Ben je nog niet bekend met dit pakket, probeer het dan zeker eens uit. Een van de functionaliteiten is het inplannen van tweets.

Hootsuite

[bra_border_divider top=’0′ bottom=’10’]

hootsuite

Hootsuite is een geweldig alternatief voor Tweetdeck. Hootsuite biedt dezelfde mogelijkheden maar weet zich te onderscheiden dankzij zijn AutoSchedule functie.

Het programma zal zelf kiezen welk moment het meest geschikt is voor het publiceren van je tweet of bericht.

[bra_border_divider top=’0′ bottom=’10’]

Wil je meer weten over deze 2 handige planningspakketten?
Hou dan zeker deze website de volgende weken in de gaten of nog beter: schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.