Optimalisatie voor zoekmachines

Google voert groot aantal aanpassingen door in zoekmachine

Google heeft details vrijgegeven van de wijzigingen die het in maart heeft doorgevoerd in zijn zoekmachine. Onder meer de interpretatie van zoektermen blijkt te zijn aanpast, en de zoekresultaten en mobiele interface zijn verbeterd.

In maart heeft Google een vijftigtal aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd in zijn zoekmachine en website. De volledige lijst aanpassingen, met uitleg, kan nu worden gevonden op de officiële Google-blog Inside Search. Een aanpassing is het tonen van liveresultaten van de UEFA Champions League en het Russische hockeykampioenschap. Ook worden geïndexeerde nieuwsberichten in de zoekresultaten nu beter gegroepeerd volgens verwantschap, aldus het ontwikkelteam.

Symbolen worden nu ook beter ondersteund; speciale tekens worden anders geïndexeerd en wiskundige tekens als +, -, * en ^ kunnen als regulier zoekwoord worden opgenomen. Voordien werden die tekens weggelaten, omdat ze werden gebruikt als zoekoperators. Het gekende gebruik van de – en +-operator is niet gewijzigd. Door de andere indexatie van symbolen kunnen relevantere zoekresultaten worden gegeven op formules als ‘y = mx + b’. Volgens Google is ook het vaststellen van synoniemen bijgewerkt. Het team meldt dat een woord als ‘hond’ voordien soms als synoniem voor ‘kat’ werd gezien, omdat beide termen vaak voorkomen in combinatie met woorden als ‘dier’, ‘haar’ en ‘poten’. Dat zou nu niet meer het geval mogen zijn.

Als naar een app wordt gezocht, worden de resultaten voortaan voorzien van logo’s, ratings, prijzen en aangepaste download-buttons, indien beschikbaar. Ook bepaalt het gebruikte platform, zoals iOS of Android, nu mede de volgorde van resultaten. Ten slotte is er voor tablets een compactere interface beschikbaar bij het zoeken naar lokale bestanden.

bron: tweakers.net

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.