nieuw

Google biedt ‘eerste hulp na hacken’ aan

Google heeft aan zijn Webmaster-tools informatie toegevoegd over hoe een sitebeheerder het beste kan handelen als zijn website bezoek heeft gekregen van hackers. Ook geeft het bedrijf tips om de beveiliging op sites aan te scherpen.

De ‘ehbo-informatie’ die Google verstrekt aan mogelijke slachtoffers van hackaanvallen bestaat uit een reeks artikelen, stappenplannen en instructievideo’s. Bij het verstrekken van de informatie maakt Google onderscheid tussen drie veel voorkomende redenen voor hackaanvallen: spamming, phishing en het verspreiden van malware.

Onder de kop ‘help for hacked websites’ wordt niet alleen beschreven welke stappen ondernomen kunnen worden om sites beter te beveiligen, maar ook hoe een website opgeschoond kan worden als aanvallers malware hebben achtergelaten. Google verwijst in zijn artikelen naar diverse tools die het beschikbaar heeft voor webmasters. Zo kan gecontroleerd worden of de beheerder nog volledige toegang heeft tot de hostingomgeving en of er wijzigingen zijn doorgevoerd in de domeininformatie.

Google richt zich ook op andere vlakken op het verbeteren van de veiligheid van software en websites. Zo geeft het hackers in bepaalde gevallen geld als zij een kwetsbaarheid kunnen aantonen in bijvoorbeeld de Chrome-browser.

Meer info

Voor meer informatie kan je terecht op www.google.com/webmasters/hacked/

bon: tweakers.net

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.